Zuzka & Miško | svoje ÁNO si povedali hneď 2x

Keď ma Zuzka oslovila, či by som mala voľný termín ich svadby 11.10.2019, hneď ako priletela na Slovensko, sme si dohodli spoločné stretnutie, kde sme si prešli ich predstavu o svadbe. Ešte som ostatných účastníkov svadby nepoznala, no vedela som, že to bude skvelá svadba, kde sa stretnú ľudia z rôznych kútov sveta, spoja naše kultúry, zvyky a tance a roztočia jednu skvelú svadobnú párty. A inak tomu ani nebolo.

No ešte predtým štvrtok, deň pred svadbou, sme sa aj napriek nepriaznivej predpovedi počasia vybrali k Zrakovej pyramíde v Súľove, kde sme nafotili krásne svadobné portréty. Očakávali sme dážď a preto sme samotné Súľovské skaly vynechali. No výhľad na ne sme mali ohromujúci a vytvoril perfektnú kulisu k svadobným fotkám.

Po úspešnom svadobnom fotení sme už vedeli, že nemáme veľa času dostať sa od Zrakovej pyramídy k autu celkom suchý, no aj to sa nám podarilo! Keďže sa Zuzka s Miškom zobrali už v auguste v Holandsku na ambasáde, vybrali si fotenie mimo deň svadby a to dokonca ešte deň pred ich slovenskou svadbou. Vďaka tomu, že sa fotili mimo deň svadby sme mali kopec času na vytvorenie perfektných záberov, mohli si vybrať ideálny čas na fotenie (tzv. „golden hour“ pred západom slnka, kedy sú na fotenie ideálne svetelné podmienky) a uvoľnenej atmosfére nebránil stres z obradu či časovej tiesne.

Vďaka za skvelé fotenie!

Ďalší deň, bol dňom, kedy si Zuzka s Miškom povedali svoje „áno“ pred všetkými najbližšími. Celá svadba sa konala v krásnych priestoroch Villa Nečas Žilina, kde sa to už od svadobných príprav nieslo v skvelej nálade! Dokonca to bolo u mňa prvýkrát, kedy fotenie svadobný príprav začalo o 16:00. Áno, naozaj až takto poobede a bolo to TOP! Nevesta Zuzka sa samozrejme česala a líčila už skôr, začínali sme fotením od obliekania mladomanželov v apartmáne Villy Nečas. Nádherné ľahké boho svadobné šaty vznikli v úžasnom svadobnom ateliéri Yoora Studio. Tým, že si nevesta dala šaty ušiť na mieru, ich využila hneď 3x. Na svadbe v Holandsku, na svadobnom fotení pri Zrakovej pyramíde v Súľove a na svadbe na Slovensku. Šaty jej však po svadbe prispôsobia aj na bežné nosenie, čo je naviac ešte aj eco-friendly, takisto ako kvalitné a certifikované látky, z ktorých sú šaty ušité.

Hostia sa pomaličky pred 17:00 začali zhromažďovať v areáli. Mnohí boli vo Villa Nečas aj ubytovaní a tak neboli potrebné žiadne presuny, lebo aj svadobný obrad sa konal v záhrade villy. Hostia mladomanželov privítali potleskom a emóciam sa naozaj nikto (konečne!) nebránil.

Pofotili sme skupinové fotky, hostia sa mohli rozprávať pri občerstvení a keď už mal fotku s mladomanželmi naozaj každý, prešlo sa k obradu.

Na obrad Zuzky a Miška určite nikdy nezabudnem, lebo bol jedinečný a iný. Zuzka s Miškom už v čase ich svadby na Slovensku zobratí boli, ale svadba na ambasáde bola len v úzkom kruhu so svedkami. No keďže svadba je aj o rodine a priateľoch a tiež svadobnej párty, tú ozajstnú veľkú svadbu urobili už so všetkými, ktorých na svadbe chceli mať. Obrad, ktorého už boli účastní aj ostatní, bol teda symbolický no za to veľmi čarovný. Viedla ho osoba, Zuzkina kamarátka, ktorá Zuzku prehovorila Michalovi (po absolovaní protestu v Holandsku, kde sa aj spoznali) napísať. Bolo to veľmi osobné a emotívne pre všetkých. A keďže chceli, aby ich deň, bol deň lásky, každý z hostí sa mal objať s ľudmi naookolo a tak sa začiatok obradu niesol v objatiach. Krásny nápad!

Po objatiach už nastúpili samotní mladomanželia, ktorí si prečítali veľmi osobné sľuby, o ktorých ani jeden nevedel, čo v nich je. Papiere, na ktorých mali napísané sľuby, po prečítaní prepojili a tak sa z 2 sľubov stal jeden.

Svadobná hostina sa taktiež konala vo Villa Nečas. O kvetinovú výzdobu svadby sa postarali Kvetinky u Tinky. Po privítaní a rozbíjaní taniera, usadení hostí nasledovalo predstavenie rodín a priateľov spolu s príhovormi. Po výbornej svadobnej večery nasledoval prvý mladomanželský tanec na pieseň WOOW. Po ktorej sa už rozbehla riadna svadobná párty pod vedením DJ Husenica, ktorý skvelo odhadol hudobné žánre a piesne.

Súčasťou svadobného programu bolo aj prekvapenie najmä pre zahraničných hostí v podaní ľudového súboru, ktorý vystúpil a záreň spravil tanečný workshop, na ktorom sa svadobčania naučili základné ľudové kroky. Fotenie svadby sme zavŕšili svadobnou hrou, v ktorej hostia hádali rôzne otázky a odpovedali tým, že sa presunuli buď neveste alebo k ženíchovi podľa toho, čo si mysleli, že je správna odpoveď. Tí, ktorí sa presunuli nesprávne, vypadli, až kým sa nenašiel víťaz hry.

Ďakujem Zuzke a Miškovi, že som mohla byť súčaťou tak skvelej svadby, ktorá mi ostane v <3.