Vianočné fotenie 2020 | od nápadu po realizáciu

  • Veronika 

Rok 2020 bol pre mnohých náročný. Mnohé fotenia museli byť zrušené a o svadbách ani nehovoriac. Vianočné fotenia som ten rok vzhľadom na situáciu nijak neplánovala. No po viacerých dopytoch od mamičiek, či by som im neurobila vianočné fotky, som sa rozhodla, že predsa niečo vymyslím.

Aj kvôli pandémii som zvolila fotenie v exteriéri na záhrade, kde sú vysadené stromčeky a je tam dostatok miesta pre moje nápady. Chcela som spraviť fotoscénu nejako zaujímavou a tak po prehľadaní pinterestu ma napadlo vytvoriť zimný „indiánsky stan“. S konštrukciou mi neváhal pomôcť môj brat, ktorý našiel potrebné drevo, ktoré jednoducho opracoval, aby vyzeralo naturálne. Kupovať drahú záclonu mi prišlo zbytočné (vedela som, že sa môžu zamazať alebo zničiť) a tak som obvolala rodinných príslušníkov, či nenajdú niekde staré nepotrebné záclony. Pátranie netrvalo dlho a teta mi priniesla plnú tašku tých, ktoré chcela pred týždňom vyhodiť, ale nestihla. 🙂 K prvej fotoscéne stačilo už iba dozdobiť jednu jedličku vianočnými guľami a žiarovkami a doladiť stan vakúšmi a dekou.

V mojich predstavách však stále bolo ohnisko a preto som vytvorila aj druhú scénu, ktorá sa od prvej líšila, ale zároveň bola jednoduchá na vytvorenie. Z pníkov na záhrade sme spravili sedenie a z dlaždíc, ktoré ostali zo zámkovej dlažby, sme vytvorili ohnisko, ktoré sme pred fotením vždy včas zapálili. Okrem skvelej fotoscény splnilo aj účel a príjemne zahrialo.

Najskôr som spravila testovacie fotenie, aby som vyladila fotoscénu, vyskúšala správne uhly, z ktorých scéna bude vyzerať najlepšie a tiež mala k dispozícii materiály pre spustenie reklamy. Podľa hotových fotiek som ľudí vedela lepšie nasmerovať, aké oblečenie sa hodí a takisto oni mali predstavu o vianočnom fotení.

Musím povedať, že vianočné fotenie 2020 dopadlo nad moje očakávania. Všetky zúčastnené rodinky boli skvelé a výborne sa mi spolupracovalo. Aj touto formou opäť ďakujem za ich dôveru. Teším sa, čo opäť vymyslím na rok 2021.